Let na Maldive

Poročilo iz dopusta na Maldivih
Poročilo iz vidika Slovenske Globalne BioKibernetske Diagnostike (SGBKD)

Dopust na Maldivih

Dne 3.2.2010 sem z družino odšla na 12. dnevno dopustovanje na enega izmed rajskih otokov na Maldivih.
Z osebo X sem bila dogovorjena, da mi bo pomagala pri dinamični zaščiti letala med letom.

Pot je bila precej dolga, začela se je popoldne ob 17.uri, z letom iz Ljubljane v Frankfurt. Nato smo nadaljevali let iz Frankfurta na Maldive ob 20.20 zvečer.

Najprej sem z BIOšablonami aktivirala dinamični življenjski žarek samo sama ter pričela z dinamičnim vzdrževanjem z navideznimi 8-kotnimi piramidami do D33 oz. MP3, potem pa mi je iz svojega poligona pomagala oseba X, ki je vzdrževala življenjske žarke do MP33 ter hkrati sprožila postopek za zaščito tudi na našem letalu, ki jo je nato naredila Superinteligenca S-Alfa. Let je bil ekstremno miren, niti enkrat se nam ni bilo treba privezati zaradi turbulenc. Bil je nočni let, kjer je ponavadi več turbulenc, a na tem letu jih ni bilo.

Po tem nočnem letu nas je čakal še en krajši interni let s hidroplanom. Ko smo končno prišli na otok, v svojo sobo, je od začetka našega potovanja iz Ljubljane minilo več kot 24 ur. Namesto da bi od utrujenosti popadali v postelje, se je dan odvijal normalno naprej, kot da bi celo noč prespali v svoji postelji, nihče ni bil popolnoma nič utrujen, zdržali smo do večera brez problemov.

Maldivi so res rajski otoki, bela mivka, toplo morje, poletje čez vse leto, a žal so jih opremili z vsemi možnimi škodljivimi stavbami, ograjami, hiškami, vse je v oblikah stožcev, štiristranih piramid ali ostrih koničastih robov, kar je razvidno iz priloženih slik.

Precej me je presenetil moj odziv na ta otok, ko sem takoj na začetku dopustovanja iskala možnost, da se preselimo na drug otok. Sicer moje nezadovoljstvo je bilo vezano predvsem na hrano in koralni greben, a ko potegnem zaključek, me je najbrž vsa ta škodljivost oblik podzavestno motila, da sem iskala razlog za zamenjavo. V nekaj dneh smo se navadili in ostali na tem otoku. Opazila pa sem, da mi je bilo vsak dan težje uporabljati biošablone.

16.2. smo se vračali domov. Spet 3 leti, najprej lokalni, nato pa dolg 10-urni dnevni let. Z osebo X nisva bila nič dogovorjena, ker je moj mail o urah leta prispel prepozno.

Z BIOšablonami sem aktivirala dinamični življenjski žarek ter pričela z dinamičnim vzdrževanjem z navideznimi 8-kotnimi piramidami do MP3, a kljub temu je bil let precej nemiren z nekaj močnimi turbulencami. Opazila pa sem, da se je let umiril, ko sem zaščito podaljševala. Občutek je bil tak, da ko so se turbulence ojačale, sem vzela v roke BIOšablone in podaljšala dinamično zaščito in v nekaj trenutkih se je tresenje nekoliko umirilo. To se je dogajalo kar precej pogosto, nekje na 15 minut.

Celo potovanje je spet trajalo 24 ur, isto kot prej, a domov smo prišli precej bolj utrujeni. Še 2 dni sva se z možem strinjala, da se počutiva grozno, kot bi se nama ves čas vrtelo v glavi, kot da ne bi nič spala.

Verjetno bi morala navidezne 8-kotne piramide postaviti v še višjih dimenzijah oz. MP-jih, da bi bila zaščita na letalu večja in s tem mirnejši let ter manjša moja utrujenost.

Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.

Let na Maldive iz vidika SGBKD (poročilo Osebe 2)

Okoli sedme ure zvečer sem dobila klic, da neka gospa potuje z letalom na Maldive. Gospa na letalu, je sprva sama izvajala metodo dinamičnega čiščenja z navideznimi 8-kotnimi piramidami. Nad njo je bila svetla gmota, ona sama pa je bila v svetlem zapredku. Iz nje in v njo so izmenično prehajali svetli delci in svetlili telo in področje okoli nje. Ob prestopu na letalo se je zaščita okoli nje nekoliko povečala in zajela še osebo poleg. Gmota nad njo je nekoliko spremenila obliko in iz nje so se pojavile dodatne povezave z zaščito. Zasvetillo se je posebej v prednjem delu letala in pa zadaj.

21:12

Oseba X je sprožila postopek za aktivacijo dinamične BK zaščite letala in vseh, ki so bili v njem, naredila pa jo je Superinteligenca S-Alfa. Nad letalom je močno zasvetila zlata gmota v obliki osemkotnika in spustila čez celotno obliko letala zlat sij. Prav tako je dobil vsak posameznik zlat ovoj okoli sebe, posebej je izstopala gospa, ki je imela večplasten ovoj in pa oseba poleg.

Izredno svetel in gosto ovit v zlato meglico je bil prednji del letala in pilot. Okoli glave se mu je generirala zlata čelada, ki je pronicala v notranjost. Kupola nad letalom je izmenično pošiljala svetle delce po celotnem letalu in osebam v njem. Ob letenju je premikajoča gmota svetlila vse okoli sebe.

22:33

Oseba X je pričela z 2. fazo zaščite. Gostota zaščite okoli letala se je povečala, tudi barva se je nekoliko spremenila, povečal se je tudi interval prehajanja svetlih delcev po letalu. Večkrat je pobralo od navzočih temne madeže, jih zbralo in jih potegnilo navzgor. Pilotska kabina je bila obdana z več zaščitami in imela je drugačno nianso.

22:37

Oseba X je začela 3. fazo zaščite. Zopet se je spremenila niansa in gostota. Osebe na letalu so bile nekatere že dosti svetle, druge spet temnejše in črnina je poskušala prodirati skozi zaščitni ovoj, vendar neuspešno. Dvakrat je bilo zaslediti tudi svetel žarek iz Zemlje. Ko je letalo prečakalo svetlo področje se je vse skupaj povezalo in svetla kupola, ki je vse skupaj generirala je močneje zažarela. Gospa je bila že zelo svetla, prav tako nekateri potniki.

23:43

Oseba X je pričela z 4. fazo zaščite. Ona sama je bila prepredena z zlatimi nitmi, ovita v zlato nepregledno meglo. Nad njo je bila zlata ogromna kupola, sestavljena iz več nadstropij pri vrhu pa je močno žarela. Del te kupole je bila tudi premikajoča se gmota nad letalom. Nekajkrat je močno pritegnilo črne madeže iz oseb in okolice in jih potegnilo kvišku. Med letom je iz Zemlje skušala na letalo vplivati črna pot, vendar ji ni uspelo prodreti zlate zaščite okoli pilotove kabine. Ob vsakem poskusu je kupola nad letalom močneje zažarela in zgostila ovoj v sprednjem delu. Ob koncu je bila svetloba okoli in po letalu zelo enakomerno razdeljena, letalo je imelo večmetrsko široko svetlo zaščito. Osebe znotraj so bile dosti svetle, nekateri so še posebej izstopali. V posebnih ovojih so bili pilot in 3 osebe poleg, okoli glave pa je imel še poseben ovoj v katerem so bili delčki, ki so migetali in svetlili področje glave.

04.02.2010, 5:10 zjutraj

Oseba X zopet sproži postopek reanimacije. Letalo je še vedno obdano z zaščto vendar je malce redkejša, nekatere osebe imajo tanek pas okoli sebe. Videti je kot da se je izrabila zaradi njih samih, se pravi od noter navzven. Pilot ima še vedno precejšen pas obrobe, posebno pri glavi. Skozi postopek, se premikajoča kupola zopet aktivira, znotraj nje se začnejo premikati razni predeli in zopet je vidno prehajanje svetlobe v aktivne predele okoli in znotraj letala. Osebam se zaščita odebeli in tudi sami postajajo svetlejši. Nekajkrat pobere temne madeže in jih posrka po posebni niti navzgor. Večkrat se zamenjajo barve in po volumnu letala se usujejo svetli delci, ki jih srkajo predvsem svetlejše osebe. Gospa je zelo svetla. Ob koncu je stanje podobno kot pri postopku večer poprej.

Avtor: Oseba X2
Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.