Konji

Ukvarjanje z BIOkibernetiko (seminar pri g. Gorencu), mi je poleg izboljšanja zdravja, omogočilo tudi, da nekatere stvari vidim iz drugega zornega kota, da sem nekako bolj pozoren na stvari, ki jih prej nisem niti opazil.

To je tudi moja tema, ki bi jo rad delil z vami.

Starši se doma ljubiteljsko ukvarjajo z rejo in tudi vzgojo konj. Da tudi konji zelo aktivno uporabljajo to vrhunsko BIOtehnologijo, se do sedaj sploh nisem zavedal!

Poleti, ko je bilo neznansko vroče, so se konji vedno zbirali in zadrževali na enem mestu, pa čeprav na tistem mestu ni bilo nobene sence. Ker se mi je to zdelo zelo hecno, namreč nekaj metrov stran je bila senca dreves, kamor konji niso nikoli šli, sem se v dogajanje bolj poglobil.

Na mestu, kjer se zadržujejo konji, sem izmeril 4,24 metrov velik Alfa-življenjski žarek!

Konji se postavijo v žarek ter ga lepo uporabljajo, včasih posamično, velikokrat pa kar na nek način skupinsko. Ena kobila stoji v sredini, druge pa čakajo malo stran. Žrebički (ko jih seveda imajo) stojijo tesno zraven mame, kot bi jih pribil in se ne ganejo, dokler se ne očistijo, potem pa gredo vsak po svoje.

Moram še omenit, da ima oče konje (vse so kobile) tako razvajene, da ga ubogajo na besedo in se z njimi kar pogovarja.

Mimogrede je g.Gorenc opravil tudi BIOkibernetske meritve, ki so pokazale, da so kobile v zares vrhunski psiho-fizični kondiciji. Zame je bil to kar šok, ko sem videl, da imam kar doma velike učitelje, ki mi zelo pomagajo ter spoznanje, da bom moral kar nekaj let garati kot konj, da bom dosegel take BIOparametre, kot jih imajo one.

Lep pozdrav, ...

Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.