Religija z vidika novega odkritja

Večkrat se vprašam, kaj je vloga Religije (npr. Katoliške Cerkve) v današnjem svetu – Cerkev se je ustanovila z namenom, da razširi veselo oznanilo (EVANGELIJ) po vsem svetu oziroma, da nam ljudem posreduje sporočila JEZUSA KRISTUSA (človeka in Boga – predstavnika 33. dimenzije), ki je prišel na ta svet, da nam pokaže pot življenja oz. pot Resnice, ki nas popelje v božjo slavo – »nebesa« Zdi se, da je Cerkvi to poslanstvo dobro uspelo, saj jo, tako kot je napovedal njen učitelj, peklenska vrata niso premagala in evangelij se je razširil na ves svet in tako danes vse stvarstvo pozna ta nauk, katerega namen ni ta, da bi nas sodil, temveč, da bi nas rešil greha in nas pripeljal k sebi v nebo.

Mislim, da je kar na mestu vprašanje, pa pred kom ali pred čim nas je on prišel rešit? Sam je trdil, da je on dobri pastir, ki je prišel na ta svet, da žrtvuje svoje življenje za svoje ovce in da nam odpre vrata, da bomo mogli iti za njim, večkrat je nam ljudem povedal, da smo mi na tem svetu, nismo pa iz tega sveta, govoril je, da naj si prizadevajmo vstopiti skozi ozka vrata... Zastavlja se mnogo vprašanj; od kod je on prišel in kam je on odšel in pred kom nas je tako zelo svaril in nenazadnje, kdo ga je sploh pribil na križ, saj ne smemo pozabiti njegovih besed OČE ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO. Omenil je, da naj se ne bojimo ljudi (»ne bojte se tistih, ki umorijo telo, bojte se tistega, ki sme življenje vzeti in ga ima potem oblast vreči v pekel«). On sam večkrat opozori, da je kralj tega sveta »hudič«, ki je izvor vsega zlega na tem svetu. Tu pa se človek vpraša, pa kdo je ta »hudič« oziroma kje se hudič skriva (kako deluje)? To pa bi lahko rekli, je vprašanje na katerega ni odgovora – pa je res tako? Strinjamo se edino lahko, da »hudič« sigurno obstaja, vendar ne kot neko bitje, ampak deluje kot nek popoln (grozljiv) mehanizem. Novo odkritje nam dokazuje, da ti mehanizmi res obstajajo in da vedno in povsod delujejo in da gre v bistvu za SUPERINTELIGENCO, ki deluje kot neke vrste naravna selekcija v 7. dimenzionalnem prostoru.

Vedno bolj postaja jasno, da človeška rasa in tudi Cerkev tega ni uspela razumeti (mogoče do sedaj tudi nismo bili zmožni razumeti) in da nas nekdo, pred komer nas je prišel svariti JEZUS, pelje v samouničenje – seveda z našo pomočjo (nevarnost jedrske vojne, genocidi, kužne bolezni,...). Jasno je, da nismo uspeli razumeti sporočil oziroma da nas je zaslepil »hudič«. Že stoletja iščemo hudiča v ljudeh (npr. lov na čarovnice, preganjanje nevernikov,…) in ne vidimo, da smo kot lutke, ki z nami nekdo drug upravlja in nas manipulira na nešteto načinov. Iz Biblije lahko razberemo, da je »hudič« oče laži, prevarant vseh prevarantov in vedno več posameznikov se zaveda, da je prevaral celo človeštvo, pa vendar še vedno samo gledamo, pa ne vidimo in napeto poslušamo, pa ne razumemo.

Zdi pa se, da se Resnica približuje in je bližje kot kdajkoli doslej in očitno se to dogaja pred našimi očmi. Novo odkritje oz. znanost nam začenja posredovati odgovore, kakšne so zahteve »božjega kraljestva« oziroma kakšni so »božji zakoni« ali drugače, kakšne mehanizme nam je ustvaril naš Stvarnik. Znanost ima pred sabo nalogo, da poleg odkrivanja delovanja fizičnega stvarstva (vidnih stvari) začne preučevati zakonitosti »nevidnih« stvari, kar ji omogoča novo odkritje. Do sedaj je namreč znanost na tem področju tavala v temi, Religija pa je samo oznanjala Besede Resnice. Prihajamo namreč na točko, kjer se bosta srečali in povezali znanost in religija – obe vedi bosta spoznali, da se v svojem bistvu ne izključujeta, ampak da se dopolnjujeta in da znanost ni sovražnica religije in tudi ne obratno. Spoznali bomo, da imata isti cilj, to je spoznavanje in razlaganje Resnice, za katero pa nekdo ni hotel, da se odkrije in takrat nam bo povsem jasno, da nas je nekdo dobro prevaral in razkrilo se bo nekaj, kar nam je bilo dolgo časa prikrito. Spoznali bomo, da je Bog res vrhovno razumno bitje – SUPERINTELIGENCA – ki je vse ustvaril in nam ljudem položil v naravo zakone, po katerih se moramo ravnati, če hočemo priti v »božje kraljestvo«. Skratka, do sedaj se nam je govorilo v prilikah, prihaja pa čas (in je že tu), ko se nam ne govori več v prispodobah, ampak se nam vse jasno oznanja, saj lahko naš intelekt to končno razume in slej ko prej bo Resnica prišla na plano in prišel bo nov svet, saj bomo spoznali Resnico in Resnica nas bo osvobodila.

Vprašam vas, pa kdo si pa ne želi miru, medsebojnega zaupanja, sreče, blagostanja,… Vsi si to potihoma želimo, pa vendar nekako ne znamo priti do tega, pa še sami ne vemo zakaj je to tako. Očitno je, da nas nekaj ovira oziroma nam to nekdo preprečuje, saj nam stalno vsiljuje neke črne misli, tako da se ponavadi še tiste redke zadeve, ki stojijo na zdravih temeljih sčasoma podrejo. ZAKAJ JE TO TAKO, kje so vzroki za to, gotovo obstajajo. Religije že več tisočletij govorijo o tem vzroku, vendar pa ga niso znale oziroma niso mogle definirati. Religije nas stalno opozarjajo, da je glavna naloga »hudiča«, da se skriva, da ostane prikrit, se potuhne, vendar da kljub temu, tudi če se o njem nič ne govori in nič ne sliši, še vedno deluje oziroma nam škoduje z vso močjo. To mu je dolga stoletja tudi uspevalo in pripeljal nas je na rob prepada. Vse to, in še marsikaj drugega, očitno postaja jasno z novim odkritjem – ja ali iz tega ne sledi, da bi morali »hudiča« povsem razkrinkati, se mu upreti, in ga končno premagati. Kdor se bo dobro seznanil z odkritjem, bo videl, da to ne gre tako zlahka, saj je »hudič« zelo potuhnjen in grozljiv mehanizem in nenazadnje ne pozabimo, da je (zaenkrat) res tudi kralj tega sveta. Vendar gledano naprej, je »hudič« svojo bitko že izgubil in je že premagan, ostaja samo še vprašanje časa, res pa je, da ima v tem prehodnem obdobju možnost narediti ogromno škodo, ki bo mnoge zapeljala v pogubo. Zato vsi skupaj upajmo, da je že dozorel čas, ko mora to novo odkritje preučiti Cerkev, ki je za to prva poklicana in ki je pred novo veliko nalogo – tako kot pred 2000 leti - namreč da razširi Resnico in da upraviči svoje poslanstvo, saj se bomo le tako lahko hitreje izvili iz lovk oziroma prevar »hudiča« in skrajni čas je že, da uporabimo mehanizme, ki so nam na voljo, za osvoboditev iz pod »hudičeve« oblasti.

V razmislek v zvezi z novim odkritjem pa naj dodam še eno priliko iz Biblije (Mr 4,1-9):

»Poslušajte! Sejalec je šel sejat. Pri sejanju je nekaj semena padlo kraj pota. Priletele so ptice in ga pozobale. Drugo je padlo na kamnita tla, kjer ni imelo veliko prsti. Hitro je pognalo, ker ni imelo globoke zemlje. Ko je bilo sonce visoko, je ovenelo, in ker ni imelo korenine se je posušilo. Spet drugo je padlo med trnje. Trnje je zraslo in ga zadušilo, da ni obrodilo sadu. Spet drugo je padlo na dobro zemljo, raslo, se množilo in dajalo sad; eno je obrodilo trideseternega, drugo šestdeseternega in spet drugo stoternega.« Dodal je še: »Kdor ima ušesa za poslušanje, naj posluša!«

RAZLAGA: Sejalec seje besedo. Ljudje, pri katerih se beseda seje kraj pota, so tisti, ki sicer slišijo, toda brž pride satan in izruje vanje vsejano besedo. Posejani na kamnita tla so tisti, ki besedo z veseljem sprejmejo, takoj ko jo slišijo, nimajo pa v sebi korenine, ampak so nestanovitni. Ko nastane zaradi besede stiska ali preganjanje, takoj klonejo. Spet drugi so seme, vsejano med trnje. To so tisti, ki besedo poslušajo, toda posvetne skrbi, zapeljivost bogastva in druga poželenja se prikradejo vanje in jim zadušijo besedo, tako da ostanejo brez sadu. V dobro vsejano seme so tisti, ki besedo poslušajo, se je oklenejo in obrodijo: eni trideseterno, drugi šestdeseterno in spet drugi stoterno.

Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.