Nova pot

Nemogoče postaja mogoče in naslovi v dnevnem časopisju, v zvezi z novim odkritjem, bi lahko začeli pisati o mogočnosti nemogočega. ZASTOR JE PADEL in pred nami se je odprl NOV SVET, saj nam BOG s tem odkritjem kaže NOVO POT - POT, ki jo je nakazal že njegov SIN JEZUS KRISTUS in ki bo izvoljeno ljudstvo pripeljala v RAJ – obljubljeno deželo. Odkriva se nam namreč VEČDIMENZIONALNI PROSTOR - v katerem ŽIVIMO, SE GIBLJEMO IN SMO – in v tem prostoru se nam začenja kazati POT IZ TEME – ZASIJALA nam je LUČ ŽIVLJENJA sredi teme, saj se nam JE RAZODELA »BOŽJA POT«, ki predstavlja pot LUČI IN SVETLOBE.

Poglejmo najprej KAJ oz. KAKŠNA je ta pot?
Ljudje smo v prvi vrsti DUHOVNA BITJA in zato je pot, ki se nam odpira, POT DUHOVNE RASTI, na kateri se ne smemo sprijazniti z ničemer, kar nas slabi. Duhovni razvoj, ki nas bo spremljal na tej poti, je nekaj povsem novega, saj nam omogoča, da pridobimo novo zavest - ZAVEST o pomembnosti našega življenja. To je POT, o kateri, na dolgo in široko, piše SV. PISMO, ki nam pravi, da je Božje kraljestvo tu med nami – po teoriji novega odkritja v VEČDIMENZIONALNEM PROSTORU – kjer se pokaže, kako CERKEV v tem prostoru lahko deluje KOT ŽIVA SKALA, na kateri bo GOSPOD dosegel, da bo sezidal svoje kraljestvo tudi tu na zemlji. Zato je to najboljša investicija v našo prihodnost, kateri usodo lahko sedaj sami izberemo. Prišel je čas, da sami odkrijemo to OSEBNO POT SPREOBRNENJA, da si ustvarimo SVETLEJŠO PRIHODNOST, ker konec koncev druge poti, ki bi nam to omogočala, sploh ni.

To je pot miru in pravičnosti, vendar ozka in strma pot, za katero moramo biti notranje zreli, ker samo najti to POT NI DOVOLJ, po tej poti JE POTREBNO HODITI in to DAN ZA DNEM – zato je jasno, da bo po tej poti hodil tisti, ki vidi na njej nek globlji smisel in ne samo potešitev radovednosti – take pa GOSPOD imenuje svoje IZVOLJENCE, saj dnevno poskušajo uiti izprijenosti sveta in ki ne dovolijo, da se zopet zapletejo v ta svet in mu podležejo. Če smo enkrat na tej poti, še ni nujno, da na njej tudi ostanemo, saj je ta pot polna pasti, ki na nas prežijo na vsakem koraku. To je pot, na kateri moramo vztrajati in biti moramo trdni v VERI, kajti naš sovražnik HUDIČ na tej poti je močan, in HODI OKROG KAKOR RJOVEČ LEV IN IŠČE KOGA BI POŽRL. Potrebno se mu je upirati in mu ne dopustiti, da nas zapelje na POT POGUBE – vztrajati je potrebno zato, da ne bomo podobni »Svinji ki se okopa, pa se kmalu zopet valja v blatu«. To je pot, ki nas vabi, da se stalno »očiščujemo« in da nikoli ne pozabimo od kje smo doma, kje je naš pravi dom oz. kje prebiva naš OČE. Če bomo vztrajno utrjevali našo kondicijo na tej poti, se bomo vedno manjkrat spotaknili in padli v blato ter si s tem izborili vstopnico za večno življenje.

Se pravi, da je to POT, ki nas ne pelje v daljave v fizičnem smislu, ampak je to duhovna pot – to je pot, ki nas ne bo peljala v daljne kraje, ampak nam omogoča, da v zavetju svojega doma odpotujemo v »drugačne kraje« in s tem GOSPODU prepustimo svoja bremena - POT, KJER BO POSAMEZNIK, »ki je bil mrtev OŽIVEL« in KDOR JE BIL IZGUBLJEN BO NAJDEN. Pot, ki bo posameznikom, ki so korak od DNA, ponudila ROKO, da se uspejo rešiti – tisti, ki so sami na dežju, jim BO NEKDO ODPRL VRATA.

To je POT, ki bo na svet prinesla SONCE brez čigar te poti ne mora biti – jasno je, da nam brez sonca živeti ni, saj ŽIVLJENJE BREZ SONCA, JE ŽIVLJENJE V TEMI. Vendar SONCE nam je začelo svetiti s svojimi žarki in nam kazati POT – to je SVETLOBA RESNICE - svetloba, ki je od GOSPODA in ki ji moramo slediti, saj GOSPOD VIDI KAR, ne vidimo sami. Pot, da postanemo nov ČLOVEK – sicer isti človek, vendar z novimi oblačili, z novo vsebino. Na tej novi poti, nam je namreč GOSPOD PRIŽGAL SVETILKO, prižgal jo je, da bomo v temi lažje sledili njemu, da se ne bomo pogubili, ker noče, da bi se kdo pogubil, temveč, da bi vsi stopili na pot spreobrnjenja. Kdor bo to LUČ hotel videti, jo bo videl, kdor pa ne, bo moral sam sebi pripisati krivdo, saj sam hoče, da NJEMU VLADA TEMA. Gospod ne bo odlašal z uresničevanjem obljube, ampak bo za večino prebivalcev »njegov dan« prišel na ta svet kakor TAT, ki jim bo pobral vse kar imajo – ne dopustite si, da vas tisti dan najde nepripravljene – ko bi se zavedali, kako nujno je stopiti na to pot, kako nujno je dnevno se očiščevati GREHA, bi se kaj kmalu lahko vsakodnevno zbujali v bolj prijazen svet kot ga danes poznamo. Do tedaj pa čakajmo in pospešujmo nastop božjega dne, in se po NJEGOVI obljubi zanašajmo na nova nebesa in novo zemljo, kjer biva pravičnost.

Če je temu tako, je prav, da si pogledamo, KAKŠNE NAPOTKE nam je, v zvezi s tem potovanjem zapustil TISTI, KI JE TO POT USTVARIL. Najpomembnejše na kar moramo biti pozorni na tem potovanju je to, da IMAMO DVA »OČETA« in da nas vsak vzgaja tako, da bi bili njemu pokorni. Prvemu je lahko biti pokoren, saj nam v zameno za našo dušo ponuja vsa zemeljska bogastva, drugi pa nam na tem svetu ne obljublja velikih dobrin, ampak nas vabi, da se podamo na ozko POT, vendar obljublja pa, da kdor se bo podal na to pot in vztrajal do konca, da bo rešen – da ne bo pogubljen. Kako se v teh besedah vse sliši enostavno, vendar jasno je, da je REALNOST težja, bolj kruta, saj naš SOVRAŽNIK, s svojimi »peklenskimi mehanizmi« ne dopusti, da bi kar z levo roko videli in slišali in dojeli, kar bi morali dojeti. Ker on pozna NAŠE SLABOSTI, bolj kot jih poznamo mi sami in on bo te naše slabosti izkoristil do konca, ker ve, kako doseči, da izkorenini BOŽJO BESEDO v nas. Vendar to ni razlog, da bi obupali, ker prav to je njegov namen, ravno nasprotno - mi moramo dojeti, da TO NI NAŠ PRAVI OČE, saj »PRAVI OČE« SINU ne privošči tega, da je dedič ODPADA. Naš PRAVI OČE namreč hoče, da se vsi, ki so mu pogodu, vrnejo nazaj k njemu v objem, da se nebi nihče pogubil.

V tej LUČI, namreč, da nas spremljata DVA SPREMLJEVALCA, kjer je eden naš sovražnik, drugi pa naš prijatelj, moramo zato »pretehtati« vsako odločitev - ne smemo se prepustiti naključju oz. toku reke, kamor je usmerjena sodobna misel, ker nas bo ta tok lahko odnesel daleč od idealne smeri. Mi moramo sedaj, ko se je razgrnila resnica, ko je padla KULISA, začrtati NOVO SMER. To je smer upanja v boljši svet, smer vere, namreč, da se nam niti en las ne more skriviti, če bo naša vera dovolj trdna, saj če bomo podvomili, nas lahko hitro zanese na drugo pot in bomo potonili. Zato moramo biti BUDNI in nič nas ne sme presenetiti, kar pa je še pomembneje, nič nas ne sme prestrašiti – ne smemo se zlomiti – ne zdaj ko smo že tako blizu rešitvi – to bi bil največji greh, da se malo pred ciljem vdamo. Potrebno je »gristi« do konca in smiselno napredovati po tej poti SKOZI ŽIVLJENJE in se zavedati, da nismo nikdar sami, čeprav se tako zdi, in čeravno nam pravijo drugi, DA JE TA POT ZAMAN, se ne vznemirjajmo, ampak HODIMO NAPREJ, ker te skozi dolino teme vedno nekdo spremlja. Vedite, da v GOSPODU JE NAŠA LUČ, in GOSPOD JE NAŠ PASTIR in da upanje vanj prinaša ODREŠITEV in naj se nič ne bojimo, KER GOSPOD JE TU - V večdimenzionalnem prostoru čaka na nas, da se mu približamo, tako da pozabimo na dela mesa in se posvetimo DELOM DUHA. Ker to je pot, kjer se odpovemo raznim pregrešnim poželenjem, odpovemo se delom MESA in se posvetimo DELU DUHA.

ZAKAJ iti po tej poti?
Ker je to pot resnice – to je pot, kjer ne moreš nič izgubiti, lahko samo pridobiš »večno življenje«. To je EDINA POT, ki je za izvoljence mogoča in ker druge poti za nas sploh NI. Zato na tej poti ni izgubljenega časa, to namreč ni pot, ki bi nas ob pogledu nazaj, spravljala v slabo voljo, ampak prav nasprotno. Ko se podaš na to pot, se počasi začneš zavedati, da ti življenje na more uiti in da nič ne zamujaš in da je za določene posameznike, to edina pot, DA NAJDEJO SVOJ PROSTOR POD SONCEM.

Vstopamo v obdobje »DUHOVNE ZAVESTI«, ki bo s sabo prineslo tudi ZELO KRUTO RESNICO – kot rečeno, se bo poleg našega pravega OČETA, ki je po filozofiji religij opredeljen kot BOG, razodel še naš »sovražni oče« (opredeljen kot HUDIČ). Vsak bo prišel po svoje izvoljence, da jih popelje v svojo domovino – eden v domovino miru, drugi pa bo svoje izvoljence, ki so hodili po njegovi široki poti teme, sprejel na vratih »pekla«. Zato ne smemo tudi nikoli pozabiti, DA SE NAM »BOŽJA POT« NE BO PRILAGAJALA, AMPAK SE MORAMO MI PRILAGAJATI TEJ POTI. Ne domišljajmo si, da bo BOG zaradi nas spreminjal svoje zapovedi – ON nam, prek tega odkritja, jasno razodeva, kakšne so zakonitosti za hojo k NJEMU, v njegovo kraljestvo in zato se bo moral vsak, ki hoče imeti delež pri njem, tega strogo držati. Vsako odločitev moramo zato sprejeti v tej luči, saj narobna odločitev pomeni odmik od prave smeri in naš zavoj na stranski tir, ki vodi NAZAJ V TEMO.

Dobro je, da se že vnaprej zavedamo, da se bomo na tej poti kdaj pa kdaj vprašali ZAKAJ SE SPLOH ITI TO SIZIFOVO DELO oz. ali se to »delo« izplača? To namreč ni lahko delo, saj ti ga, svet oz. okolica v kateri živimo, vedno znova podira – doma se »čistiš«, nato greš »po svetu«, ven po opravkih, v službo…, in prideš domov »umazan« - pa se moraš spet »očistiti« - in to dan za dnem. Res je nekako podobno SIZIFOVEMU DELU, saj moramo dan za dnem skrbeti za svojo »čistočo«. Zato moramo na vprašanje ali se to »delo« izplača imeti kristalno jasen odgovor tu ne smemo imeti dvoma, ker to je vprašanje, ki nam ga bo večkrat ob ravno pravih trenutkih, ko nam bo najtežje, zastavljal naš »sovražni oče«. Odgovor na to vprašanje bo moral poiskati vsak sam, v tem članku lahko samo pomagamo razsvetliti, zakaj je ta odgovor pritrdilen. Pri tem delu namreč dobiš plačilo, ki ni merjeno v denarju in ki ti ga svet ne more dati. Za to plačilo, se je potrebno truditi, zato, da dosežemo MILOST v GOSPODOVIH OČEH, da bo ON videl, da mislimo nanj in da ga v svojih delih nismo pozabili – in ko bo ČAS DOZOREL, bo tudi ON pokazal, da ni pozabil na nas. Imejmo v naših glavah misel na večnost, saj nam v tem primeru to kratkotrajno SIZIFOVO DELO, ne bo predstavljalo tako velikega napora – SPOZNAJMO, da to ni SIZIFOVO DELO, ampak delo, ki te edino lahko OSVOBODI SUŽENJSTVA GREHA. Ne dopustimo si, da zaradi kratkotrajnih telesnih poželenj, PRODAMO SVOJO DUŠO. Gospodov izvoljenec to ne bo naredil, on bo moral biti podoben BUDNEMU in ZVESTEMU SLUŽABNIKU, ki bo VZTRAJNO DELAL IN POTRPEŽLJIVO ČAKAL, kdaj se njegov GOSPODAR vrne nazaj iz potovanja.

Vse to nas tudi uči NAUK KATOLIŠKE CERKVE – problem pri njenem učenju je v tem, da do sedaj ni mogla drugega, kot »samo govoriti« in POTRPEŽLJIVO ČAKATI na GOSPODOVEGA DUHA, da pride in jo prenovi. Ta duh je bil sicer skozi preteklost vedno navzoč, zato CERKEV tudi danes obstaja, in pričuje o nekem dogodku oz. »človeku«. Prenova, ki sedaj prihaja, pa nima primerjave v zgodovini, saj bo to prenova, ki se ne bo dogajala zunaj nas, ampak bo to prava PRENOVA DUHA. Zato, če želite sebi dobro, poizkušajte dojeti, da to niso bogokletne besede, ampak prav nasprotno – ne pozabimo, da je tudi zgodba NOVE ZAVEZE, ki je del SV. PISMA, zgodba o »človeku«, ki je bil za večino ljudi takratnega časa BOGOKLETEN – Pomislite, tisti, ki je bil od Boga, je bil bogokleten!!! Le redki so mu namreč prisluhnili, le redki SO PRISLUHNILI NEČEMU NOVEMU, da jih je lahko to novo preobrazilo. Mislite, da je sedaj kaj drugače, da je sedaj lažje slišati klic od BOGA?!!! Spomnimo se JEZUSOVIH besed, ki je ob začudenju nad njegovimi deli izrekel misel, da KAR LAHKO NAREDI ON, LAHKO NAREDIMO TUDI MI, PA ŠE VEČ KOT TO!!!! Lahko mi rečete sanjač ali pa »nejeverni Tomaž«, vendar te zamisli nismo nikoli zares pretehtali, vsaj do sedaj ne. Kar je razumljivo, saj šele ZDAJ, s tem novim odkritjem, lahko dojamemo, kaj je JEZUS v RESNICI govoril in kam je sploh meril. Mislim, da je v interesu KATOLIŠKE CERKVE in nasploh vsakega duhovnika, da poskuša to dojeti in pomaga GOSPODU pospeševati njegov prihod in s tem sodelovati v VELIKEM PROJEKTU, ki bo spremenil našo prihodnost – takrat se bo pokazalo, kdo je zares »PRAVI KRISTJAN«. Vse drugo, je žal podpiranje NAŠEGA SOVRAŽNIKA, ki ima kot OČE LAŽI, PREVARE,… prav ta namen, da nam prepreči to spoznanje. Dobro premislite te besede, da ne boste v svoji dobri veri, da delate dobro, v bistvu del VELIKE PREVARE, saj bodo tako vaša dela koristila samo HUDIČU – to nas novo odkritje ne opozarja kar tako, ampak z namenom, da ne bomo več dediči »pekla«.

KAKŠNE »POSLEDICE« prinaša ta nova pot?
Odkar sem se sam spoznal s tem odkritjem, se mi dozdeva, kot da živim v svojem svetu, saj SE MI POGLED RAZJASNUJE in počasi začenjam živeti drugačno življenje. Na zunaj nisem veliko spremenil (samo prilepil sem si zaslonki) v notranjosti pa je čutiti velikansko spremembo! V meni se prebuja nekaj, kar do sedaj nisem poznal, nekaj kar mi začenja obračati življenje v povsem drugo smer, saj sem - če se izrazim religijsko, kakor se izražajo duhovniki – »BOGA POSTAVIL V SVOJO SREDO«. To pa ni nekakšno fantaziranje in domišljanje, kakor to počnejo mnogi, ampak je to teza, ki ima povsem realno osnovo. Izhajam namreč iz teorije novega odkritja, ki jo potem po delčkih prenašam v svoje vsakdanje življenje. In to pri meni deluje oz. daje določene rezultate. Rastem v spoznanju in dnevno pridobivam (na ALFA ŽARKU) tisti PREPOTREBNI NOTRANJI MIR, ki ga človek rabi v vsakodnevnih naporih, da ne rečem bitkah. Opažati sem začel, kako ljudje drvimo eden mimo drugega in tavamo, blodimo brez pravega smisla skozi življenje, ki nas premetava sem in tja. Na zunaj se nam veliko dogaja, vendar V DUHU OSTAJAMO PRAZNI. Drvimo iz dneva v dan, pa nikamor ne pridemo, ampak stopicamo na mestu. In tu sredi tega sveta, se nam je pokazalo to novo odkritje, ki nam TIHO in skoraj NESLIŠNO, ponuja drugačno POT. Ponuja nam, da RASTEMO, vendar to ni fizična rast, ampak je to rast NAŠEGA DUHA, to je namreč tisto, kar mi v resnici smo. Naš DUH se lahko razvija v nekaj novega in to kar sredi tega »ponorelega sveta«. Seveda, ko se odpraviš na to pot, se kmalu znajdeš v neprijetni zagati – ugotoviš namreč, da skoraj ni sorodnih duš, ki bi iskale nekaj novega, saj jim to, kar imajo, povsem ustreza. Tako kaj kmalu, na tej poti, čeprav imaš veliko znancev, ostaneš skoraj sam sredi tega sveta. To ni spoznanje, ki te ravno razveseli, ampak čez čas opaziš, da je to pač le del te poti, saj v resnici nisi nikoli povsem sam, ampak te nekdo vedno spremlja. Sam mojega spremljevalca imenujem BOG ali GOSPOD in mu skušam slediti, seveda tudi zavijem na stran pota, ker so nekatere skušnjave zaenkrat še prevelike, vendar OSTAJAM MU ZVEST in on to ve!!! ON ve, kdo sem jaz – ve kaj iščem in tudi zakaj grešim!!! Slišim njegov klic, vidim znake, ki mi jih postavlja… Res kdaj pomislim, da me je zapustil, vendar kmalu se izkaže, da temu ni tako. Spoznavam, da nas GOSPOD oblikuje na poseben način, na način, ki je njemu ljub, ker hoče, da smo njegovi. Zato nam tudi da veliko vedeti o sebi, da GA vsaj delno razumemo, vendar za to, bo GOSPOD tudi terjal svoj davek, saj nam daje jasno vedeti, da KOMUR SE VEČ DA, SE OD NJEGA VEČ PRIČAKUJE.

Povejte mi, kdo lahko ponudi tako preobrazbo – kdo drug lahko to naredi razen BOGA. Jasno je, da PREOBRAZBA našega krivičnega sveta v pravičnejši svet, ne bo prišla od človeka, ampak bo to storil BOG SAM, vendar NE SAM OD SEBE, ampak mu bodo morali pri tem »pomagati« njegovi izvoljenci, ki bodo kot njegovi dobri in zvesti služabniki poskrbeli, da se to zgodi. Da se razodene POT V SVOBODO DUHA – v luči te nove poti, je zato še kako pomembno, kakšen je naš korak, KAM JE USMERJEN - da je usmerjen v pravo smer, da ne bomo kot kak nespametnež, še naprej rinili vedno globlje v temo. Hoditi moramo po poti svetlobe, če hočemo nekega dne priromati SVETO DEŽELO, kjer bomo osvobojeni suženjstva, greha.

Zastavlja se vprašanje, ALI BOMO DOVOLJ MOČNI, DA SE NAŠEMU SOVRAŽNEMU OČETU UPREMO in postavimo nove temelje. V glavi nam morajo začeti odmevati JEZUSOVE besede, ki je rekel, da KDOR NE SPREJME SVOJEGA KRIŽA IN NE HODI PO TEJ POTI, NI VREDEN BOŽJEGA KRALJESTVA. Zavedajmo se, da je GOSPOD naš pastir in da nam, nič ne manjka, saj nam poživlja dušo in tudi ko hodimo po temni dolini, se ne smemo bati, ker je ON z nami. Zaupajmo v GOSPODA in držimo se njegovega pota, ker vemo, da bomo nekoč lahko prebivali v NJEGOVI HIŠI!!! Spoznajmo, da nam je BOG zavetje in moč, saj nam utira pot skozi puščavo. Zato PRIPRAVIMO POT GOSPODU, ZRAVNAJMO MU STEZE; kar je krivo naj bo ravno, kar razkopano, gladka pot. KAKO NAJ TO STORIMO? Začnimo – na ALFA ŽARKU - zbirati neminljiv zaklad, ki ne bo viden s prostim očesom, saj se nahaja v večdimenzionalnem prostoru, vendar edino to je zaklad, ki nam ga nihče ne bo mogel ukrasti in kjer ga ne razžirata molj in rja. To je namreč zaklad, ki ga bomo nesli s seboj v »posmrtno življenje«, vse ostalo pa bo ostalo tu, na tem svetu – saj kjer je naš zaklad, tam je tudi naše srce, nam govori Biblija. Naše fizično telo naj zato v pravem pomenu postane »BOŽJI TEMPELJ«, ki je tempelj SVETLOBE – in zato moramo zavreči DELA TEME, ki jih novo odkritje povsem razkrije. Spreobrnimo se, da se nam IZBRIŠEJO GREHI in se s tem rešimo iz tega »pokvarjenega rodu«. Na novo določimo naše poslanstvo in naše cilje, ker bomo le tako lahko dobili DELEŽ MED POSVEČENIMI.

Spreglejmo blodnjavo v kateri smo in se rešimo, ker vemo, da se trpljenje sedanjega časa ne da primerjati s slavo, ki se bo razodela v nas. Odvrzimo torej DELA TEME in OBLECIMO OROŽJE LUČI, da se bomo ob dnevu, ki prihaja, ZASVETILI KAKOR SONCE V KRALJESTVU!!! Sonce namreč že sveti in s svojimi žarki vedno močneje razsvetljuje to novo pot. Na nas je, da sedaj najdemo svoj PROSTOR POD TEM SONCEM, vsi ki smo obteženi – odkritje nam namreč omogoča, da se znebimo bremen, ki povrhu vsega sploh ni naše breme, ampak ga nam nalaga naš SOVRAŽNIK. To breme je za nas pretežko, zato se OPRIMIMO GOSPODA, njegovega klica oz. njegovemu daru, ki je ALFA ŽAREK, in z njegovo pomočjo rešimo, kar se rešiti da. Gospod namreč govori, PRIDITE K MENI VSI, KI STE OBTEŽENI IN JAZ VAS BOM ODREŠIL; POŽIVIL VAS BOM, DA BOSTE MOJI OTROCI IN JAZ VAŠ GOSPOD.

Še kar ne verjamemo, da bo GOSPOD uničil modrost modrih in spodnesel razumnost razumnih, kakor nam obljublja Biblija – novo odkritje jasno pokaže zakaj je to tako – ni več daleč dan, ko bo BOG izpolnil obljubljeno in osramotil modre in zase izbral tisto, kar je v očeh sveta nespametno. Zakaj modrost tega sveta, je v BOŽJIH očeh nespamet, ker GOSPOD ve, da so misli modrih prazne!! To je namreč odkritje, ki kot KAMEN, KI SO GA ZIDARJI ZAVRGLI, POSTAJA VOGELNI KAMEN!! V bistvu ne odkriva nekaj povsem novega, ampak nam govori samo to, kar se je po BESEDI SVETEGA PISMA enkrat MORALO ZGODITI. Mar smo vse te besede, nauk in pot, ki ga nam opisuje ta dokument, POZABILI – smo pozabili vse JEZUSOVE besede, namreč DA SMO BOŽJI TEMPELJ IN DA BOŽJI DUH PREBIVA V NAS!!! Edino ON lahko razsvetli, kar je skrito v TEMI. NE SLEPIMO SE, saj kar bomo sejali, bomo na koncu tudi želi. Naj pride k nam GOSPODOV klic, ki pravi, da naj ne živimo več v ničevosti svojih misli – treba je namreč, da odložimo starega človeka, kjer so nas uničevale SLEPLJIVE STRASTI in oblečemo novega človeka, ki ga OBDAJA LUČ. Začnimo se obnašati kot SINOVI LUČI in dobro izrabljajmo čas, zakaj dnevi so HUDI.

Zakaj vse, kar se razodeva, je LUČ – zato je rečeno: »PREBUDI SE, KI SPIŠ, IN OSTANI OD MRTVIH IN RAZSVETLIL TE BO GOSPOD.« Zato ne bodimo nerazsodni, ampak spoznajmo, kaj je GOSPODOVA VOLJA in ne dajajmo več prostora HUDIČU. ALFA ŽAREK, ki ga je poslal GOSPOD, nam namreč služi kot IZVIR NOVEGA ŽIVLJENJA. Zajemajmo to GOSPODOVO moč, nadenimo si »celotno božjo opremo«, da se bomo mogli upirati zvijačam, ki jih bo pletel HUDIČ. Spoznajmo, da se naš boj ne bije proti KRVI in MESU, ampak proti gospodovalcem mračnega sveta. Zato čim hitreje sezimo po tej BOŽJI POMOČI, da se bomo mogli ob hudem dnevu upreti, vse premagati in v boju OBSTATI. Postanimo GOSPODOV UČENEC, da nas bo lahko usposobil in nas IZTRGAL IZ OBLASTI TEME in da bomo tako lahko prejeli delež SVETIH V SVETLOBI!! Hrepenimo po tem, kar je »zgoraj«, ne po tem, kar je na zemlji – ta zabloda nas namreč ne spusti, da bi rasli v spoznanju našega BOGA. Nismo namreč poklicani, da bi bili dediči teme, ampak smo DEDIČI LUČI IN DNEVA, zato nikar ne spimo, ampak bodimo budni in trezni! Gospodov dan je namreč pred vrati – še malo, prav malo in prišel bo TA, ki mora priti in ki ne bo odlašal s svojo SODBO. Pokažimo vnemo za božjo pot in NAJ SE NIKAR NE POLENIMO.

To je namreč pot, na kateri nas bo BOG popeljal skozi SVOJO ŠOLO, kjer bomo vedno na preizkušnji in če se bomo izkazali za VZTRAJNEGA SLUŽABNIKA OZ. UČENCA in se ne bomo utrudili in omagali – (šele takrat) nam bo dal SAD MIRU in PRAVIČNOSTI. Seveda nas ne bo pustil samega, zato se nimamo česa bati! Naj se že vnaprej ukoreninijo v našo glavo besede SVETEGA PISMA, ki pravijo, BLAGOR ČLOVEKU, ki zdrži preizkušnjo tega življenja, saj bo takrat od OČETA LUČI dobil v dar KRONO ŽIVLJENJA. Zato, kdor že pozna novo odkritje, si ne sme dovoliti, da bo samo POSLUŠALEC BESEDE, ampak se mora ravnati po njej, DA NE BOMO SAMI SEBE VARALI!!! Ker VERA, ČE NIMA DEL, in ki ostane SAMO PRI BESEDAH, JE SAMA ZASE MRTVA – Vera brez del je prazna, saj kakor je namreč telo brez duše mrtvo in prazno, tako je tudi vera brez del mrtva. VERO NAMREČ SPOZNAMO PO DELIH, saj namreč KDOR ZNA IN ZMORE DELATI DOBRO, PA NE DELA, GREŠI. Podvrzimo se torej BOGU, HUDIČU pa se uprimo in bo zbežal od nas - seveda ne takoj - pridejo namreč trenutki na tej poti, ko bi se najraje spet prepustili lagodju življenja, ki ga nam ponuja ta svet, vendar ravno to so trenutki, ki pokažejo ALI JE NAŠA VERA DOVOLJ TRDNA!!! Imejmo v zavesti, da bo GOSPOD, našo zvestobo ZNAL NAGRADITI, saj nas že sedaj kliče, da naj BOMO SVETI, KAKOR JE ON SVET. Postanimo zato tisti PRAVI BOŽJI TEMPELJ SVETLOBE, v katerem bo prebival BOŽJI DUH in začnimo RASTI V SPOZNANJU JEZUSOVIH BESED, ki pravi, da nas bo RESNICA postopoma osvobodila – osvobodila nas bo namreč sovražnega očeta, ki na ta svet prinaša GREH, ki je za nas VIR TEME. Odvrzimo torej DELA TEME, ker SODNIK STOJI PRED VRATI IN TRKA – če kdo sliši ta glas in odpre vrata, pravi, bom stopil k njemu in ga odrešil – kdor se bo namreč držal MOJIH ZAPOVEDI bo živel v MENI in JAZ bom živel v njem!

Ne bodimo torej nespametni, s tem da oviramo GOSPODA pri njegovih delih, ker nam bo vse to večkratno povrnil. Kdor se bo spotikal ob to odkritje, ki nam odpira novo pot ima namreč nad seboj SODNIKA, ki je to pot razkril – nauk, ki ga to odkritje naznanja, ga bo sodil poslednji dan; kajti g. GORENC, oz. novo odkritje, ne govori samo od sebe, temveč GOSPOD BOG, ki je to posredoval človeštvu je ZAPOVEDAL, kaj je potrebno vedeti, ko se odpravljamo po tej poti. Kar torej govori novo odkritje, govori tako, kakor naš GOSPOD hoče. To odkritje je kot LUČ prišlo na ta svet, DA NIHČE, KI VERUJE V GOSPODA, NE OSTANE V TEMI. Zato vsak, ki sliši in vidi te besede in jih ne ohrani v svojem srcu, bo sodil sam sebi, kajti GOSPOD takemu ne mora pomagati, saj si sam ne more oziroma noče pomagati. Zato, kdor verjame tem besedam, ki so napisane na tej internetni strani, ne veruje g. GORENCU, ampak veruje v tistega, ki mu je to ZAUPAL. TA, ki nam je to zaupal, nam je s tem odprl vrata, da mu pridemo nasproti – podal nam je roko, da bomo lahko gledali njegovo obličje in da bo njegovo ime na naših čelih. Blagor nam, ki peremo svoja oblačila, da bi imeli pravico do drevesa življenja in da bi smeli vstopiti skozi vrata v razsvetljeno mesto.

Ja, dragi moji, prihaja RESNICA in nič je ne more več ustaviti – odpira nam novo pot, ki prinaša »NOVO DUHOVNO ZAVEST«, vendar ne take kot nam jo mnogi obljubljajo – oni nam namreč obljubljajo svobodo, vendar je ne morejo dati, ker so sami »SUŽNJI PROPADA«, ZAKAJ ČLOVEK JE SUŽENJ TEGA, ČEMUR PODLEŽE! Zato si ne dopustite, da podležete »sovražnemu očetu«, ne dopustite si, da podležete TEMI. In če zares dojamete, da nam to novo odkritje pošilja SAM BOG, potem začnite v tej luči hoditi po svetu. BOG namreč ni nekaj abstraktnega, ampak je ON naš ŽIVI OČE, o katerem zaenkrat še bolj malo vemo - ON pa kot pravi oče, o nas ve vse. Z evolucijo nas je ustvaril po svoji podobi in nas pripeljal do točke, ko lahko naredimo nov korak v tem razvoju. Odkritje nam namreč napoveduje preobrazbo človeškega sveta z EVOLUCIJO ZAVESTI, SAJ SMO ZAČELI ZAVESTNO DOJEMATI KAKO DELUJE BOG. To se v zgodovini še ni zgodilo, zato bodite dovolj močni v svoji veri, da boste lahko dojeli, da bo novo odkritje pojasnilo vse religije in jim pomagalo izpolniti vse obljube!!! To je namreč odkritje, ki ne zanika RESNICE, ki jo razglaša CERKEV, ampak jo samo pojasnjuje – pojasnjuje namreč, kako navezati stik z »višjim virom«, kako doseči, DA SMO VEČ, KOT MISLIMO, DA SMO… Prepoznajmo torej BOŽJO VOLJO v sebi in dojemimo ta nov pogled, ki nam pokaže novo pot – pot, ki jo opisujejo vse večje religije s svojimi »svetimi knjigami«. Spoznajmo kakšen je pravilen CIKEL ŽIVLJENJA tu na zemlji in premislimo JEZUSOVE besede, ki pravi, prizadevajte si, da bi bili popolni, kakor je popoln vaš oče, ki je v nebesih. Le tako bomo lahko spregledali besede iz SVETEGA PISMA, ki pravijo, DA SE BODO PAMETNI LESKETALI, KAKOR SIJAJ NEBA.

Skratka, vabljeni na POT ŽIVLJENJA SREDI TEME, ki nam daje ODGOVORE na vprašanja našega časa!

Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.